current views are: 1

11 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση08:59

Παράταση για το «άσυλο» του Σνόουντεν στη Ρωσία

Δεν αποκλείεται να παραταθεί η διάρκεια ισχύος του πολιτικού ασύλου του  πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν από τη Ρωσία. 

Δημοσίευση 08:59’
αρθρο-newpost

Δεν αποκλείεται να παραταθεί η διάρκεια ισχύος του πολιτικού ασύλου του  πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν από τη Ρωσία. 

Δεν αποκλείεται να παραταθεί η διάρκεια ισχύος του πολιτικού ασύλου του  πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεναπό τη Ρωσία

Με το αιτιολογικό ότι «κινδυνεύει η ζωή του», φέρεται να είπε σήμερα ρώσος αξιωματούχος, που έχει στενές σχέσεις με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασύλου (FMS) της χώρας.

«Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στην επέκταση του προσωρινού ασύλου. Δεν έχει αλλάξει η κατάσταση . Όπως και πριν, η ζωή του Σνόουντεν βρίσκεται σε κίνδυνο και επομένως η FMS έχει λόγους να παρατείνει το άσυλο», είπε στο πρακτορείο Ιντερφαξ ο Βλαντίμιρ Βόλοχ, επικεφαλής συμβουλευτικού σώματος των αρχών μετανάστευσης.

Ο Σνόουντεν κατέφυγε στη Ρωσία ύστερα από τη δημοσιοποίηση των μυστικών προγραμμάτων παρακολούθησης από τις ΗΠΑ και η Μόσχα του χορήγησε προσωρινό πολιτικό άσυλο για ένα χρόνο την 1η Αυγούστου του 2013, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία θέλει να τον δικάσει για κατασκοπεία στο έδαφός της.


σχετικα αρθρα