Συνελήφθη χθες από τις αρχές ασφαλείας της Τυνησίας ο αδερφός του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TAP, επικαλούμενο τον τυνήσιο υπουργό Εσωτερικών.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι ο Σλαχ Μπεν Αλι συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ στην πόλη Σούσα, νότια της πρωτεύουσας Τύνιδας.

"Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σούσας συνέλαβαν τον Σλαχ Μπεν Αλι, αδερφό του πρώην προέδρου, σε ένα σπίτι στη Σούσα γύρω στις 18:30 σήμερα", μετέδωσε το TAP, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Επειτα από 23 χρόνια στην εξουσία ο Μπεν Αλι αναγκάστηκε να αποχωρήσει στις 14 Ιανουαρίου μετά το κύμα διαδηλώσεων που σημειώθηκε στη χώρα και κατέφυγε στη Σουαδική Αραβία. Πολλά μέλη της οικογένειάς του καθώς και στενοί του συνεργάτες, αλλά και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας κρατήθηκαν για μικρά χρονικά διαστήματα μετά την αποχώρησή του.

Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας διόρισε νέα κυβέρνηση στις 7 Μαρτίου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία 112 ανθρώπων που πρόσκεινται στον Μπεν Αλι εν αναμομή δικαστικών ερευνών.