current views are: 3

11 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:29

Οι Ταλιμπάν αποκηρύσσουν τον εξτρεμισμό του ΙΚΙΛ

Ρήγμα στους κόλπους των τζιχαντιστών ή αγώνας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία;

Δημοσίευση 19:29’
αρθρο-newpost

Ρήγμα στους κόλπους των τζιχαντιστών ή αγώνας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία;

Ρήγμα στους κόλπους των τζιχαντιστών ή αγώνας για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία;

Ένα μήνυμα των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν γεννάει συζητήσεις σχετικά με τα πεπραγμένα του διαβόητου Ισλαμικού Κράτους, το οποίο υπενθυμίζεται πως πρόσφατα κήρυξε χαλιφάτο στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό του σε Συρία και Ιράκ.

Οι Ταλιμπάν κάλεσαν τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να αποφεύγουν τις εξτρεμιστικές ενέργειες και να παραμείνουν ενωμένοι, σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε την Πέμπτη σε σχετικό ιστότοπο και μεταφράστηκε από την ομάδα SITE η οποία παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

«Αξίζει τον κόπο να συσταθεί ένα σούρα (συμβούλιο) από τους ηγέτες όλων των τζιχαντιστικών ομάδων και τους εξέχοντες ανθρώπους μεταξύ των ειδικών και των λογίων στη Σαμ (Συρία) ώστε να λυθούν οι διενέξεις», τονίζεται στο κείμενο μήνυμα που για πολλούς εκφράζει τον σκεπτικισμό των Ταλιμπάν από τις κινήσεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να αποφεύγουν τον εξτρεμισμό στη θρησκεία, να μην δικάζουν τους άλλους χωρίς αποδείξεις και να μην είναι καχύποπτοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Θα πρέπει να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και τις διενέξεις και να μην νομίζουν ότι η γνώμη τους είναι καλύτερη από των υπολοίπων. Θα πρέπει να υπερισχύσει το έλεος και η συμπόνια» συνεχίζουν οι Ταλιμπάν.

Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν απέφυγαν να σχολιάσουν τον πρόσφατο ισχυρισμό του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους ότι είναι ο παγκόσμιος ηγέτης όλων των μουσουλμάνων. 


σχετικα αρθρα