Ενας αξιωματικός βρετανικού υποβρυχίου κατηγορείται για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εισαγγελία.

Ο Ράιαν Ντόνοβαν, 22 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία του 36χρονου Ιαν Μόλινιου, υποπλοιάρχου του πυρηνικού υποβρυχίου Astute που βρίσκεται αγκυροβολημένο από την Παρασκευή στο λιμάνι του Σάουθαμπτον.

Ο Ντόνοβαν κατηγορείται επίσης για τρεις απόπειρες δολοφονίας, εναντίον του υποπλοιάρχου Κρις Χοτζ, 45 ετών που νοσηλεύεται σε "σταθερή κατάσταση" μετά την επίθεση που δέχθηκε, καθώς και εναντίον του Κρίστοφερ Μπράουν και του Ντέιβιντ ΜακΚόι, δημοτικών συμβούλων που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο υποβρύχιο.

Ο Ντόνοβαν άνοιξε πυρ την Παρασκευή με το υπηρεσιακό του όπλο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους στη διάρκεια της επίσκεψης του δημάρχου του Σάουθαμπτον και μελών του δημοτικού συμβουλίου στο υποβρύχιο. Πάντως η αστυνομία και το υπουργείο Αμυνας επεσήμαναν ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Ο αξιωματικός συνελήφθη αφού αφοπλίστηκε από ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου.