Ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον εκτίμησε σήμερα ότι η απελευθέρωση της τιμημένης με το Νόμπελ Ειρήνης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στην Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σουου Κίι θα πρέπει να είναι "το πρώτο βήμα" στη μετάβαση της χώρας αυτής προς τη δημοκρατία.

"Είμαι σίγουρος ότι το σύνολο της Βουλής των Κοινοτήτων θα ενωθεί μαζί μου στον χαιρετισμό της απελευθέρωσης, επιτέλους, της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι . Η υπομονή και το κουράγιο της έναντι της αδικίας που της έγινε είναι μια πηγή έμπνευσης", δήλωσε ο κ. Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

"Της μίλησα σήμερα το πρωί και της εξέφρασα εξ ονόματος όλων την ικανοποίησή μας για την απελευθέρωσή της καθώς και για τις θέσεις της σε ότι αφορά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα", επισήμανε ο κ. Κάμερον και πρόσθεσε ότι "πρέπει όλοι τώρα να εργαστούμε στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης και των δύο χιλιάδων άλλων πολιτικών κρατουμένων στην Μιανμάρ, όπως και για το ότι η απελευθέρωσή της είναι ένα πρώτο βήμα για το λαό της Μιανμάρ στο δρόμο του να μπορεί κάποια στιγμή να επιλέγει τους ηγέτες του".