Με ποσοστό 34,61% νίκησε το νεοσύσταστο Κόμμα του Μίρο Τσέραρ, καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας στις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβενία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 99% των ψήφων και στη νέα Βουλή καταλαμβάνει 36 από τις συνολικά 90 έδρες.

Δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε το Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του Γιάνεζ Γιάνσα με ποσοστό 20,73% και τρίτο το Δημοκρατικό Κόμμα Συνταξιούχων (DESUS) του Καρλ Έριαβετς με ποσοστό 10,17%.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο συνασπισμός Ενωμένη Αριστερά (ZL) με ποσοστό 5,97%, εξέλιξη που δεν είχε προβλεφθεί από τις δημοσκοπήσεις, ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SD) με ποσοστό 5,96%, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Νέα Σλοβενία (NSI) με ποσοστό 5,52% και η "Συμμαχία της Άλενκα Μπράτουσεκ" με 4,35%.

Στη Βουλή δεν κατάφερε για πρώτη φορά να εισέλθει το Σλοβενικό Λαϊκό Κόμμα (SLS), το οποίο συγκέντρωσε ποσοστό 3,98%.

Ακόμη το “εισιτήριο” εισόδου στη νέα Βουλή δεν εξασφάλισαν το κόμμα “Θετική Σλοβενία” του Ζόραν Γιάνκοβιτς, που είχε νικήσει στις βουλευτικές εκλογές του 2011 και η Λίστα Πολιτών (DL) του Γκρέγκορ Βίραντ που είχε σημειώσει επιτυχία στην ίδια εκλογική μάχη.

Έδρες στη Βουλή θα έχουν συνολικά επτά κόμματα από τα 17 που συμμετείχαν στις εκλογές.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ήταν μικρότερο σε σχέση με τις μέχρι τώρα εκλογικές αναμετρήσεις, περίπου στο 50,7%.