Για έβδομη ημέρα συνεχίστηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τρεις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης μελών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας.

Χτύπησαν επίσης κτήρια στην πόλη της Γάζας και στο βόρειο τμήμα της πόλης της Τζαμπαλάγια, τραυματίζοντας απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων.

Επίσης, σημειώθηκε ακόμα ένας βομβαρδισμός στο βορειότερο άκρο της Λωρίδας, όπου το Ισραήλ είχε νωρίτερα προειδοποιήσει τους κατοίκους για επικείμενη επίθεση.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι αγγίζουν πλέον τους 172, ενώ ο τραυματίες τους 1.230. Από τους νεκρούς, οι 130 ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών και 26 γυναικών.

Εκτιμάται ακόμα ότι 147 σπίτια έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς, ενώ εκατοντάδες άλλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Προκειμένου να σωθούν περίπου 17.000 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του παραρτήματος του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί, παρά το γεγονός ότι η Χαμάς έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ.