Απίστευτα ευρήματα περιλαμβάνει δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στην Αυστρία.

'Ενας στους δύο αυστριακούς ψηφοφόρους δεν γνωρίζει ποια κόμματα κυβερνούν σήμερα τη χώρα και πιστεύει μάλιστα ότι στην κυβέρνηση συμμετέχει το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων — το οποίο, στην πραγματικότητα, ηγείται της αυστριακής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η έρευνα εμφανίζει μόλις το 53% των ψηφοφόρων να γνωρίζει ότι την χώρα συνεχίζει να κυβερνά ο «μεγάλος συνασπισμός», ενώ ένα ποσοστό 19% πιστεύει πως σχηματίστηκε κυβέρνηση από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Ο υπεύθυνος της δημοσκόπησης Ντάβιντ Πφαρχόφερ δήλωσε «έκπληκτος» από την «πολιτική αμάθεια» των συμπατριωτών του, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως το ερωτηματολόγιό της ήταν πολύ σαφές.

Παράλληλα, πρόσθσεσε ότι αρκετοί ψηφοφόροι νομίζουν πως ένα κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή ανήκει κατά κάποιο τρόπο και στην κυβέρνηση, διαφορετικά δεν εξηγείται το μεγάλο ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι σε αυτή συμμετέχει και το Κόμμα των Ελευθέρων.

Επίσης «απογοητευτικό» στοιχείο της ίδιας δημοσκόπησης είναι η πρόθεση ψήφου: προκύπτει ότι σε περίπτωση εθνικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, πρώτη δύναμη θα αναδεικνυόταν το Κόμμα των Ελευθέρων και μάλιστα με 27%, από 20,5% που είχε λάβει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Δεύτερο έρχεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με ποσοστό μόλις 22% (26,8% στις προηγούμενες εκλογές) και τρίτο το συγκυβερνών Λαϊκό Κόμμα του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ με 18% (24%).

Αυτό θα πει... πολιτικοποίηση!