Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Μέση Ανατολή με τους βομβαρδισμούς να συνεχίζονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 25 επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας ενώ δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ

Επίσης τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από την Αίγυπτο κατά του θερέτρου Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ τραυμάτισαν τέσσερις πολίτες, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας, οι οποίες θεωρούν ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη χερσόνησο του Σινά για να τορπιλίσουν τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Αιγύπτου για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους. 

Συνεδριάζει το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας

Την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός θα εξετάσει κατά την σημερινή του συνεδρίαση το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας. Την πρόταση της Αιγύπτου απορρίπτει η Χαμάς, καθώς και η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η οποία απειλεί μάλισταμε κλιμάκωση της σύγκρουσης. 

«Εάν το περιεχόμενο της πρότασης είναι ακριβές, πρόκειται για παράδοση και την απορρίπτουμε κατηγορηματικά. Η μάχη μας κατά του εχθρού θα ενταθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. 

Σημειώνεται ότι το Κάιρο πρότεινε εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός από τις 06.00 σήμερα το πρωί, την ώρα που ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να φθάσει εντός της ημέρας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ωστόσο, η Χαμάς απέκλεισε την εφαρμογή εκεχειρίας χωρίς της ύπαρξη πλήρους συμφωνίας για τη διένεξη με το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της Χαμάς Φάουζι Μπαρχούμ. 

"Η εκεχειρία χωρίς συμφωνία αποκλείεται. Σε καιρό πολέμου δεν εφαρμόζουμε κατάπαυση του πυρός για να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαρχούμ, ενώ ακολούθησε η απορριπτική απάντηση των ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ. 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε για σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ και είναι διατεθειμένος να εξετάσει σοβαρά την πρόταση, δήλωσε στο Twitter ο διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας Haaretz Μπαράλ Ραβίντ.