current views are: 1

15 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:25

Μόσχα: Είκοσι νεκροί από εκτροχιασμό συρμού στο μετρό (Βίντεο και φωτό)

Είκοσι νεκροί και 160 τραυματίες είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού συρμού στο μετρό της Μόσχας.

Δημοσίευση 06:25’
αρθρο-newpost

Είκοσι νεκροί και 160 τραυματίες είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού συρμού στο μετρό της Μόσχας.

Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Είκοσι νεκροί και 160 τραυματίες είναι ο απολογισμός του εκτροχιασμού συρμού στο μετρό της Μόσχας, όπως μεταδίδει το Russia Today.

“Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (επιτόπου) και ένα θύμα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Όλεγκ Σαλαγκάι σε δηλώσεις που έκανε στην ρωσική τηλεόραση.

“Επτά σοροί παραδόθηκαν στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα και βρίσκονται στην αίθουσα (του σταθμού). Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Έξι άνθρωποι παραμένουν μέσα στο πρώτο βαγόνι. Στο δεύτερο βαγόνι, εξακολουθούν να βρίσκονται έξι πτώματα”, δήλωσε παράλληλα στο Ria Novosti ο Αλεξάντερ Γκαβρίλοφ, αναπληρωτής διευθυντής της πτέρυγας του υπουργείου αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων για την Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Σαλαγκάι, οι τραυματίες ανέρχονται αυτήν την στιγμή σε 161, εκ των οποίων οι 129 χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Από αυτούς που νοσηλεύονται οι 42 κρίνεται ότι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε στο μετρό. Έγινε ένα δυστύχημα, σκοτώθηκαν άνθρωποι”, δήλωσε αντιδρώντας ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ο οποίος μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος, κήρυξε την αυριανή ημέρα πένθους για τα θύματα.

Το δυστύχημα συνέβη στις 8.30 το πρωί (7.30 ώρα Ελλάδος) μεταξύ δύο σταθμών της μπλε γραμμής.

Τα αίτια του δυστυχήματος αυτού δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Βλαντίμιρ Μαρκίν δήλωσε ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε έναν αριθμό αιτιών, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου να παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα ένα από τα βαγόνια. Ο ίδιος απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων ανακοίνωσε ότι απότομη αύξηση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε τη διακοπή της πορείας του συρμού και τον εκτροχιασμό βαγονιών ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ και Παρκ Πομπέρι.

«Φρέναρε πολύ απότομα. Τα φώτα έσβησαν και είχε πολύ καπνό», δήλωσε ένας άνθρωπος με ματωμένο πρόσωπο στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24.

«Ήμασταν παγιδευμένοι και βγήκαμε από θαύμα. Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι περισσότεροι στο πρώτο βαγόνι, γιατί τα βαγόνια έπεσαν το ένα επάνω στο άλλο».

Το δυστύχημα αυτό πιστεύεται ότι είναι το χειρότερο που σημειώνεται στην 79χρονη ιστορία του μετρό της Μόσχας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των πιο πολυσύχναστων του κόσμου. Μεταφέρει καθημερινά περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες.


σχετικα αρθρα