current views are: 1

15 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση20:50

«Εκστρατεία» Κούρδων στη Συρία για μάχη κατά των τζιχαντιστών

Εκατοντάδες Κούρδοι συρρέουν από την Τουρκία στην Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Δημοσίευση 20:50’
αρθρο-newpost

Εκατοντάδες Κούρδοι συρρέουν από την Τουρκία στην Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Εκατοντάδες είναι οι κούρδοι ένοπλοι από την Τουρκία που μεταβαίνουν στην Συρία τις τελευταίες ημέρες για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) που πολιορκούν το Άιν αλ Άραμπ, την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, 

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «όχι λιγότεροι από 800 Κούρδοι μαχητές από την Τουρκία έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Συρία τις τελευταίες ημέρες για να προσφέρουν την υποστήριξή τους στους αδελφούς τους της Άιν αλ Άραμπ, η οποία πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του ΙΚ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κινητοποίηση αυτή έγινε έπειτα από έκκληση του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Τουρκία.

Ο ίδιος διευκρίνισε επικαλούμενος κατοίκους και μαχητές του Άιν αλ Άραμπ ότι τους Κούρδους μαχητές τους υποδέχθηκαν με χαρά στην πόλη αυτή.

Αν η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση θέσει υπό τον έλεγχό της το Άιν αλ Άραμπ θα εξασφαλίσει μια εδαφική συνέχεια σε ένα μεγάλο μέρος της μεθορίου ανάμεσα στην Συρία και την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι οι μάχες ανάμεσα στους Κούρδους και τους τζιχαντιστές δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Μαίνονται από την εμφάνιση το 2013 του ΙΚ στην Συρία, με τους πρώτους να υπερασπίζονται με κάθε τίμημα τις ζώνες στις οποίες έχουν εγκαθιδρύσει ένα είδος αυτονομίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία.

 


σχετικα αρθρα