Πορεία προς το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν οι μαθητές που γλίτωσαν από το ναυάγιο του πλοίου Sewol τον Απρίλιο ζητώντας να υιοθετηθεί ένας νόμος ώστε να ερευνηθεί ο θάνατος περισσοτέρων από 300 επιβαινόντων στο πλοίο.

Περισσότερα από τα μισά από τα συνολικά 75 παιδιά που διασώθηκαν από το ναυάγιο του Sewol στις 16 Απριλίου, βγήκαν από τις σχολικές αίθουσες και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για τη χειρότερη ναυτική τραγωδία που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια. 

Πολλοί εξ αυτών φορούσαν βραχιόλια που έγραφαν «Θυμηθείτε 0416», αναφερόμενοι στην 16η Απριλίου, αλλά και κίτρινα μαντήλια ή εσάρπες, καθώς με το χρώμα αυτό εκφράζουν δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση αυτή.
Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν κίτρινες σημαίες. Ένα πανό έγραφε: «Ρίξτε φως στους άδικους θανάτους των φίλων μας».

Περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί με αίτημα την υιοθέτηση του νόμου αυτού, όπως έχουν ζητήσει οι συγγενείς των θυμάτων.

Από τους 476 επιβάτες και πλήρωμα που επέβαιναν στο Sewol οι 339 ήταν μαθητές και καθηγητές από το λύκειο Ντανουόν που βρίσκεται στα περίχωρα της Σεούλ. Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν από το ναυάγιο, οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.
Οι μαθητές πέρασαν από τις πέτρινες πύλες του σχολείου και διέσχισαν μια λεωφόρο σιωπηλά.

Το κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να εξετάσει το νομοσχέδιο, όμως είναι διχασμένο όσον αφορά το αν θα πρέπει να δώσει στους συγγενείς των θυμάτων δικαιώματα στην έρευνα.