current views are: 1

16 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση07:19

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο εργοδηγοί για τον εκτροχιασμό στο μετρό

Δύο εργοδηγοί συνελήφθησαν για τον εκτροχιασμό του συρμού στο μετρό της Μόσχας.

Δημοσίευση 07:19’
αρθρο-newpost

Δύο εργοδηγοί συνελήφθησαν για τον εκτροχιασμό του συρμού στο μετρό της Μόσχας.

Δύο εργοδηγοί συνελήφθησαν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για τον χθεσινό εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας.

Οι ύποπτοι κρατούνται για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στις μεταφορές.

Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος “συνέλαβαν δύο υπόπτους για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας των μεταφορών“, ανακοίνωσε η επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τις ποινικές έρευνες στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο εργοδηγούς.

Σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας, από τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν προπαρασκευαστικές εργασίες στη τμήμα της διαδρομής ανάμεσα στους σταθμούς Σλαβιάβνσκι Μπουλεβάρντ και Παρκ Πομπέντι, όπου συνέβη το χθεσινό δυστύχημα, για την εγκατάσταση νέου συστήματος βελονών διακλάδωσης.

Οι δύο συλληφθέντες, ο Βαλέρι Μπασκάτοφ και Γιούρι Γκορντόφ είχαν την ευθύνη των εργασιών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Έρευνας.

Όπως προκύπτει, οι εργασίες δεν έγιναν με τον σωστό τρόπο, σύμφωνα με την Επιτροπή, η οποία προσθέτει ότι οι δύο ύποπτοι ανακρίνονται και ότι η απαγγελία των εναντίον τους κατηγοριών θα γίνει “το συντομότερο δυνατόν”.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του συρμού ανήλθαν στους 22, ενώ περισσότεροι από 120 άνθρωποι νοσηλεύονται, πολλοί σε σοβαρή κατάσταση.

Το δυστύχημα συνέβη στην “μπλε γραμμή” του μετρό, στις 08.30 το πρωί, ώρα αιχμής, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, σταθμό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμός και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2013.


σχετικα αρθρα