Γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί και... πρόσκοποι, περιλαμβάνονται μεταξύ των συλληφθέντων για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα παιδεραστίας.

Η αστυνομία της Βρετανίας προχώρησε σε 660 συλλήψεις υπόπτων κατά τη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης η οποία διήρκεσε έξι μήνες.
Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (NCA) της χώρας, πρόκειται κυρίως για άτομα που αποκτούσαν πρόσβαση σε άσεμνες φωτογραφίες ανηλίκων στο Διαδίκτυο,

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 45 αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα, στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η NCA ανέφερε ότι πάνω από 400 παιδιά είναι πλέον «ασφαλή» χάρη σε αυτή την επιχείρηση.

«Είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία είχε τη δυνατότητα να διεξάγει μια στοχευμένη επιχείρηση αυτής της φύσης» και τέτοιας έκτασης, επισήμανε ο υποδιευθυντής της NCA, ο στρατηγός Φιλ Γκόρμλεϊ.

Από τους 660 ανθρώπους που συνελήφθησαν, οι 39 ήταν καταγεγραμμένοι σεξουαλικοί παραβάτες, είχαν δηλαδή ήδη καταδικασθεί μία φορά για ένα σεξουαλικό έγκλημα. Εντούτοις, η πλειονότητά των συλληφθέντων, μερικοί εκ των οποίων είχαν χωρίς επιτήρηση πρόσβαση σε παιδιά, δεν ήταν γνωστοί στις αρχές.

Συνολικά οι ερευνητές πραγματοποίησαν εφόδους σε 833 διευθύνσεις και ερεύνησαν 9.172 υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και σκληρούς δίσκους.