Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Μήπως να αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι η διάσημη σειρά επιστημονικής φαντιασίας X-Files δεν ήταν και τόσο... φαντασίας; Απόρρητα αρχεία του FBI, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν τον τρόπο, με τον οποίο οι αμερικανικές αρχές είδαν ένα UFO να εκρήγνυται πάνω από τη Γιούτα και εξωγήινους να προσγειώνονται στο Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό, σύμφωνα με την Telegraph.

Ένα αδιαβάθμητο έγγραφο από το 1949 αναφέρει ότι τρεις άνδρες σε μεγάλη απόσταση, την ώρα που φύλαγαν σκοπιά, είπαν ότι είδαν ένα UFO να πέφτει πάνω σε ορεινή περιοχή στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Οι εξωπραγματικές τους μαρτυρίες εστάλησαν στον Έντγκαρ Χούβερ, διευθυντή του FBI τότε, με το φάκελο να έχει τίτλο "Ιπτάμενοι δίσκοι".

fbi

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας αστυνομικός, ένας αστυφύλακας και ένας στρατιώτης "είδαν ένα ασημένιο αντικείμενο να πλησιάζει τα βουνά του Σάρντιν Κάνυον και να εκρήγνυται". "Αρκετοί κάτοικοι είδαν την έκρηξη και την πτώση του αντικειμένου" αναφέρεται. Ο φάκελος είναι ένας από τους χιλιάδες που έχει δημοσιοποιήσει το FBI σε μια νέα διαδικτυακή πηγή, γνωστή ως "Τhe Vault".

Aνάμεσά τους μία δήλωση ενός μυστικού πράκτορα το 1950, τον Γκάι Χότελ, ο οποίος έδωσε στοιχεία για προσγείωση εξωγήινων στο Ρόσγουελ και συγκεκριμένα τριών ιπτάμενων δίσκων. Τους περιγράφει ως "στρογγυλούς, με διάμετρο 15 μέτρων περίπου". 'Εγραψε ότι οι μορφές ζωής μέσα στο UFO ήταν παρόμοιες με των ανθρώπων αλλά είχε ύψος μόλις ενός μέτρου. Ο πράκτορας ισχυρίστηκε ότι ο ιπτάμενος δίσκος κατέπεσε διότι τα κυβερνητικά ραντάρ προκάλεσαν πρόβλημα στα συστήματά τους.

Η δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων δικαιώνει πολλούς από τους φανατικούς των θεωριών συνομωσίας, που πιστεύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση αποκρύπτει στοιχεία για την παρουσία εξωγήινης μορφής ζωής στη Γη. Το Ρόσγουελ έγινε γνωστό το 1947 όταν έγινε γνωστό ότι ένα UFO συνετρίβη στην έρημο το 1947. Οι σοροί των εξωγήινων πιστεύεται ότι συνελέχθησαν από το στρατό, με το γεγονός να κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

rosweel

Αλήθεια ή ψέματα, το ερώτημα μάλλον θα παραμείνει, αφήνοντας το μυστήριο και τις αντίστοιχες θεωρίες συνομωσίας να αιωρούνται...

TAGS