current views are: 1

17 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:50

Τέλος οι πτήσεις πάνω από την Ουκρανία

Αεροπορικές εταιρείες και το Eurocontrol ανακοινώνουν ότι θα αποφεύγουν στο εξής τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Δημοσίευση 19:50’
αρθρο-newpost

Αεροπορικές εταιρείες και το Eurocontrol ανακοινώνουν ότι θα αποφεύγουν στο εξής τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Έπειτα από την τραγωδία με την συντριβή του Boeing 777 της Malaysian Airlines o οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη (Εurocontrol) συμβουλεύει τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα.

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας Lufthansa AG ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αεροσκάφη της στο εξής θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines.

Στην Τουρκία, η Turkish Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακάμπτει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
«Μετά το δυστύχημα αποφασίσαμε να αποφεύγουμε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας», επισήμανε ένας εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών.

Στη Ρωσία, ένας αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία. Και η ρωσική εταιρεία Transaero εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση.

Η βρετανική British Airways δηλώνει ότι επανεξετάζει την πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Κίεβο, ενώ στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε σήμερα από τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
 

 


σχετικα αρθρα