Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ βρίσκονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη των οικογενειών των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Πέμπτης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά για τις εξελίξεις.

Η Malaysia Airlines δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής τον επίσημο κατάλογο των ονομάτων των 280 επιβατών και του 15μελούς πληρώματος που σκοτώθηκαν από τη συντριβή.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι η Malaysia Airlines προσπαθεί να κανονίσει την ασφαλή πρόσβαση των συγγενών των θυμάτων στον τόπο της συντριβής.

"Οι συγγενείς, λίγες εκατοντάδες απ' αυτούς, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή σ' ένα ξενοδοχείο του Σίπχολ", δήλωσε η εκπρόσωπος. 

Χθες, Πέμπτη, ο επικεφαλής της Malaysia Airlines στην Ευρώπη δήλωσε πως στέλνει στο Άμστερνταμ ένα Boeing 747 για να μεταφέρει συγγενείς των θυμάτων στο Κίεβο.

Στο Boeing, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, επέβαιναν 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 23 Μαλαίσιοι, 11 Ινδονήσιοι, 6 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι και 1 Καναδός.

Ντ. Μ.