Άγιο είχε ένα ζευγάρι και το μωράκι τους που τελευταία στιγμή δεν κατάφεραν να μπουν στην μοιραία πτήση της Malaysia Airlines.

Ο Barry και η Izzy Sim είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν οικογενειακώς στην Κουάλα Λουμπούρ. Όταν έφτασαν στο τσεκ-ιν του αεροδρομίου του Σίπχολ στο Αμστερνταμ, δεν κατάφεραν να βρουν θέσεις στο αεροπλάνο. 

Μιλώντας στην Telegraph η Izzy Sim είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιος εκεί πάνω μας πρόσεχε και δεν μας άφησε να μπούμε στην πτήση».

Μάλιστα όπως είπε, με τον σύζυγό της ταξίδευαν συχνά με την Malaysia καθώς στον Barry δεν άρεσε να ταξιδεύει με την KLM. 

Από την πλευρά του ο σύζυγός της είπε πως όταν πληροφορήθηκε για την κατάρριψη του αεροσκάφους ένιωσε έναν κόμπο στο στομάχι του ενώ τον έπιασε ταχυκαρδία.

Ο 29χρονος Μάαρτεν ντε Γιόνγκε, ένας επαγγελματίας ποδηλάτης που μετέχει σε μια ομάδα στη Μαλαισία, επίσης γλίτωσε από το θάνατο. "Την τελευταία στιγμή διάλεξα μια πτήση που αναχωρούσε την Κυριακή γιατί το εισιτήριο ήταν κατά 300 ευρώ φθηνότερο. Υπήρχε μόνο μια θέση ελεύθερη, για την οποία αμέσως έκανα κράτηση", δήλωσε σε πολλά ολλανδικά μέσα ενημέρωσης. "Το ότι ήθελα να εξοικονομήσω κάποια χρήματα, μου έσωσε τη ζωή".

Μια άλλη οικογένεια, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αυστραλία μέσω Κουάλα Λουμπούρ για να παραστεί σε κηδεία, έφθασε πολύ αργά στο αεροδρόμιο για να μπορέσει να βρει εισιτήρια για την πτήση MH17. "Είναι αδιανόητο", δήλωσαν οι γονείς στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο AT5, κρατώντας στην αγκαλιά τους ένα κοριτσάκι με ξανθές μπούκλες: "Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε".