Ραγδαία είναι η αύξηση των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας από τη σφοδρή επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων που άρχισε αργά το βράδυ της Πέμπτης, με τις διεθνείς φωνές που ζητούν κατάπαυση του πυρός να αυξάνονται.

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίζονται από τα ισραηλινά πυρά με πολλά θύματα να είναι παιδιά. Σήμερα, οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι 20 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους ένα παιδί σκοτώθηκαν σε επιδρομές του ισραηλινού στρατού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, αυξάνοντας σε 316 τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων, μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 2.280. 

Οι δύο τελευταίες αεροπορικές επιδρομές το πρωί στοίχισαν τη ζωή ενός εξάχρονου παιδιού στη Μπέιτ Λαχίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ενός ανθρώπου βορείως της πόλης της Γάζας.

Παράλληλα, πέντε σοροί βρέθηκαν στα ερείπια σπιτιού που βομβαρδίστηκε τη χθεσινή νύχτα, ανατολικά της Χαν Γιουνίς, στο νότο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων Ασράφ αλ-Κούντρα.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό κέντρο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι πολίτες αποτελούν τουλάχιστον το 80% των θυμάτων.

Το Ισραήλ κλιμακώνει σήμερα τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Πρωταρχικός στόχος του στρατού είναι η καταστροφή των δικτύων σηράγγων της Χαμάς και της ικανότητάς της να πλήττει το Ισραήλ με ρουκέτες

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει τη μέριμνα τουλάχιστον 40.000 εκτοπισμένων ενώ σε διπλωματικό επίπεδο, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά πρόοδος για την επίτευξη εκεχειρίας παρά τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα της Αιγύπτου.