Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσερχόμενος στο δικαστήριο του Μιλάνου για την σημερινή δικάσιμο της υπόθεσης τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου «Mediaset» θέλησε να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και στην "υπόθεση Ρούμπι", φορώντας το μανδύα του... σωτήρα.

«Δεν υπήρξε καμία κατάχρηση εξουσίας. Σεβάστηκα πάντα τους νόμους και ζήτησα πληροφορίες για μια περίπτωση που μπορούσε να προκαλέσει ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός, με αναφορά στο τηλεφώνημα του στην διεύθυνση αστυνομίας του Μιλάνου, όπου είχε οδηγηθεί η νεαρή μαροκινή, στις 28 Μαΐου του 2010. Σε σχέση με τα χρηματικά ποσά που ο Μπερλουσκόνι φέρεται να κατέβαλε στην νεαρή μαροκινή, μετά τις συναντήσεις τους στην βίλα του Άρκορε, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «έδωσα χρήματα στην Ρούμπι για να μην εκπορνευτεί».

«Σε ό,τι αφορά την ατιμωτική αυτή κατηγορία, δεν υπάρχει τίποτα το αληθές διότι η ίδια η κοπέλα που θα έπρεπε να είναι, υποτίθεται, το θύμα, δήλωσε πάντα ότι δεν δέχθηκε ιδιαίτερες προτάσεις από μέρους μου».

Για πρώτη φορά, επίσης, ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς έπρεπε να χρησιμοποιήσει η Καρίμα μέρος των χρηματικών ποσών με τα οποία φέρεται να την στήριξε.

«Η κοπέλα αυτή, μας διηγήθηκε μια ιστορία γεμάτη πόνο που μας συγκίνησε. Την βοήθησα», δήλωσε σήμερα ο Μπερλουσκόνι, προσθέτοντας ότι, «δίνοντάς της την δυνατότητα να ανοίξει ένα κέντρο αισθητικής μαζί με μια φίλη της. Έπρεπε να το στήσει, φέρνοντας ένα λέιζερ για αποτρίχωση, που είχα την εντύπωση ότι κόστιζε 45.000 ευρώ. Εκείνη, όμως, δήλωσε ότι κόστιζε 60.000 ευρώ και εγώ έδωσα εντολή να της δοθεί το ποσό αυτό, ώστε να μην είναι αναγκασμένη να εκπορνεύεται, και να την οδηγήσω προς τον ακριβώς αντίθετο δρόμο».