current views are: 2

20 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:37

«Ωμή σφαγή» στη Γάζα – 62 οι νεκροί, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι

Επαναλήφθηκαν οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε συμφωνηθεί μία «ανθρωπιστική εκεχειρία» δύο ωρών.

Δημοσίευση 12:37’
αρθρο-newpost

Επαναλήφθηκαν οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε συμφωνηθεί μία «ανθρωπιστική εκεχειρία» δύο ωρών.

Tους 62 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στη συνοικία Σετζάγια στην ανατολική Γάζα από τη νυχτερινή επίθεση των ισραηλινών.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών υγείας, γιατρός Γιούσεφ Άμπου Ρις  ανάμεσά τους ήταν 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι.

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση και η προεδρία καταδίκασαν τη “βάρβαρη σφαγή” :

“Η παλαιστινιακή κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη σφαγή που διέπραξαν οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής εναντίων αθώων αμάχων στη Σατζάγια”, σύμφωνα με μία ανακοίνωση που καλεί τη διεθνή κοινότητα να “αντιδράσει αμέσως σε αυτό το έγκλημα πολέμου”, ενώ η προεδρία καταγγέλλει επίσης τη “σφαγή”.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Άραμπι χαρακτήρισε “έγκλημα πολέμου” τον βομβαρδισμό από το Ισραήλ της Σαρτζάγια, απευθύνοντας έκκληση για “άμεσο τερματισμό” της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

Περισσότεροι από 420 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης, άμαχοι στην πλειονότητά τους.

Νετανιάχου: Δεν στοχεύουμε άμαχους

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ «θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» προκειμένου να αποκαταστήσει την ηρεμία.

«Προσπαθούμε να στοχεύουμε στρατιωτικούς στόχους και δυστυχώς υπάρχουν απώλειες αμάχων για τις οποίες λυπούμαστε και τις οποίες δεν επιδιώκουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου στο CNN.

Κατηγόρησε τη Χαμάς ότι στοχεύει σκόπιμα ισραηλινούς πολίτες και ότι χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως «ανθρώπινες ασπίδες». 
Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα χρειαστεί το Ισραήλ για να ολοκληρώσει μια επιχείρηση που, όπως υποστηρίζει, σκοπεύει να καταστρέψει τις σήραγγες όπλων της Χαμάς, ο Νετανιάχου είπε ότι διεξάγεται «αρκετά γρήγορα», αλλά δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο.

Ερωτώμενος αν το Ισραήλ σκοπεύει να επανακαταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας, είπε: «Κανείς δεν θέλει να φθάσει σε υπερβολικό στρατιωτικό μάκρος».

Ούτε μια ώρα εκεχειρίας

Επαναλήφθηκαν οι εχθροπραξίες στη συνοικία Σετζάγια της Γάζας, λιγότερο από μία ώρα αφότου είχε συμφωνηθεί μία «ανθρωπιστική εκεχειρία» δύο ωρών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της εκεχειρίας στη 1.30 μ.μ., και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του.

 Η Χαμάς δεν σχολίασε άμεσα τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός.

Η εκεχειρία είχε γίνει αποδεκτή από τα δύο μέρη έπειτα από πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρου και προκειμένου να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των τραυματιών από την περιοχή, που υπολογίζονται σε περισσότερους απο 200.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα