Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 502 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων οι 140 χθες, στην αιματηρότερη ημέρα της ιασραηλινής πολεμικής επιχείρησης. 

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έχει χάσει 13 στρατιώτες της ταξιαρχίας Γκολάνι τις τελευταίες 24 ώρες επί 18 ισραηλινών στρατιωτών συνολικά από την αρχή της επίθεσης. Για τον ισραηλινό στρατό, είναι ο βαρύτερος απολογισμός από το 2006.

Στη συνοικία Σετζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας, που αποτέλεσε χθες στόχο του σφοδρότερου βομβαρδισμού από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 72 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την υπηρεσία πρώτων βοηθειών Ασραφ αλ-Κούντρα. 

Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ασραφ αλ-Κούντρα. Τα θύματα ανήκαν σε μία οικογένεια που διέμενε στην κατοικία που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης. 

Τα πτώματα 16 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής χθες στο Χαν Γιούνες ανασύρθηκαν σήμερα από τα συντρίμμια του σπιτιού τους. Από το ίδιο βομβαρδισμένο σπίτι είχαν ανασυρθεί χθες 9 πτώματα.
Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Σετζάγια χθες, και 450 σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας