Ο Ντούσαν Βούγιοβιτς είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα “Blic”, ο Βούτσιτς προαναγγέλλει την αντικατάσταση πολλών διευθυντών σε δημόσιες επιχειρήσεις, πριν τις 4 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνονται οι πρώτες 100 ημέρες από την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Βούγιοβιτς υπηρετεί σήμερα ως υπουργός Οικονομίας, ενώ είχε αναλάβει προσωρινά και τη θέση του υπουργού Οικονομικών, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Λαζάρ Κρστιτς. “Ο Ντούσαν Βούγιοβιτς θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη (ποιος θα είναι) ο υπουργός Οικονομίας”, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

“Το πιο σημαντικό για μας είναι η μεταρρύθμιση των δημόσιων επιχειρήσεων και η κάλυψη της υστέρησης, όπου είμαστε ακόμη πίσω. Πολλές εταιρείες θα δουν τους διευθυντές τους να αντικαθίστανται πριν τις 4 Αυγούστου”, είπε ο κ.Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι όλοι οι διευθυντές θα επιλεγούν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.