Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής σε ένα προάστιο της Μομπάσα στην Κένυα, όταν ένοπλοι που επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ για άγνωστο λόγο.

«Στις 20:30 (20:30 ώρα Ελλάδος της Κυριακής) άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους δύο, στο δήμο του Σοβέτο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της αστυνομίας της Μομπάσα, Ρόμπερτ Κιτούρ.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές είχαν αναφέρει ότι οι νεκροί είναι δύο αλλά νοσοκομειακές πηγές τόνισαν ότι οι νεκροί είναι τέσσερις καθώς δυο από τους τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους. Άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των ενόπλων τα οποία διήρκεσαν περίπου δεκαπέντε λεπτά σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια. Όμως σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Σαμπάμπ δρουν συχνά στην περιοχή των ακτών της Κένυας και από τις επιθέσεις τους από τα μέσα Ιουνίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 94 ανθρωποι. Οι ένοπλες επιθέσεις των σομαλών ανταρτών είναι τα αντίποινα στη στρατιωτική δράση που έχει αναλάβει η Κένυα στη Σομαλία από τον Οκτώβριο του 2011.

TAGS