Να «σταματήσει να βομβαρδίζει αμάχους που είναι παγιδευμένοι στη Γάζα και να σεβαστεί το ιατρικό προσωπικό και τις υπηρεσίες υγείας» κάλεσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) το Ισραήλ.

«Από την αρχή της επίθεσης η πλειοψηφία των θανάτων στη Γάζα είναι άμαχοι (...) Στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου είναι οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι περισσότεροι από τους τραυματίες που φτάνουν στον τομέα εκτάκτων περιστατικών είναι γυναίκες και παιδιά », ανέφερε η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Στους χώρους και στα δωμάτια των εκτάκτων περιστατικών οι μισοί από τους τραυματίες πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο. Οι άλλοι χρειάζονται επείγουσα χειρουργική επέμβαση και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά» σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντονιστή της οργάνωσης στη Γάζα Νίκολας Παλάρους.

Από την αρχή της χερσαίας επίθεσης «ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με μαθηματική ακρίβεια», αναφέρει επίσης η γαλλική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. «Ενώ η επίσημη γραμμή υποστηρίζει ότι η χερσαία επίθεση γίνεται για να καταστραφούν τα τούνελ, στην πράξη βλέπουμε να βομβαρδίζουν αδιακρίτως και ότι εκείνοι που πεθαίνουν είναι άμαχοι», δήλωσε ο συντονιστής του προγράμματος των ΓΧΣ στη Γάζα.