Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι γίνονται "μυστικές διαβουλεύσεις" για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

"Διαψεύδουμε ολοκληρωτικά τις αναφορές σε κάποια ΜΜΕ για δήθεν ύπαρξη μυστικών διαπραγματεύσεων γύρω από το ζήτημα της ονομασίας.

Αυτού του είδους οι αναφορές είναι εντελώς ανακριβείς και αποτελούν αναλήθειες και κατασκευές, που στοχεύουν στο να βοηθηθεί κάποιος άλλος και όχι η Δημοκρατία της Μακεδονίας", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

"Τονίζουμε ότι κανένα πρόσωπο εκ μέρους της κυβέρνησης ή του κράτους δεν ήταν, δεν είναι και δεν πρόκειται να καταστεί μέρος σε όποιου είδους μυστικές διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα. Το μοναδικό πλαίσιο στο οποίο διεξάγονται συνομιλίες επ' αυτού του ζητήματος είναι η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών δια των υπηρεσιών που προσφέρει ο κ. Νίμιτς. Η κυβέρνηση θεωρεί όλες αυτού του είδους τις αναφορές στα ΜΜΕ ως κακοπροαίρετες έναντι των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας", καταλήγει η ανακοίνωση.