Κόσοβο: Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της έρευνας για το εμπόριο οργάνων

Κόσοβο: Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της έρευνας για το εμπόριο οργάνων

Τη δέσμευση του Κοσόβου ότι η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα για το εμπόριο οργάνων, εξέφρασε η πρόεδρος Ατιφέτα Γιαχγιάγκα στον επικεφαλής της ειδικής ομάδας που ερευνά τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Η πρόεδρος της βαλκανικής χώρας τόνισε ότι οι θεσμοί του Κοσόβου συνεργάζονται με την ειδική ομάδα ερευνών, ώστε να ενισχυθεί η τάξη και ο νόμος και να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τη διεθνή δικαιοσύνη.

Η κ. Γιαχγιάγκα είπε ότι η Βουλή του Κοσόβου στήριξε τη συγκρότηση ειδικού δικαστηρίου και ότι μόλις συγκροτηθούν οι θεσμοί θα επικυρωθεί η συμφωνία και θα προωθηθούν οι αναγκαίες νομικές και συνταγματικές αλλαγές για τη συγκρότηση του νέου ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στο Κόσοβο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η διερεύνηση της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία γίνεται αναφορά στο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων είναι ένας τρόπος για να ερευνηθούν ενδεχόμενα μεμονωμένα εγκλήματα και όχι απόπειρα να δικαστεί ο πόλεμος.

Ο κ. Ουίλιαμσον, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Πρίστινα, ευχαρίστησε την πρόεδρο του Κοσόβου για τη στήριξη που παράσχει στην ειδική ομάδα ερευνών.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο