current views are: 2

21 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση15:06

Αγνοούνται ακόμη 16 σοροί από το Boeing

Συνολικά 282 σοροί έχουν περισυλλεγεί από το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. 

Δημοσίευση 15:06’
αρθρο-newpost

Συνολικά 282 σοροί έχουν περισυλλεγεί από το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines. 

Συνολικά 282 σοροί έχουν περισυλλεγεί από το σημείο στο οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Ωστόσο, το τρένο στο οποίο έχουν μεταφερθεί δεν θα αναχωρήσει αν δεν συνοδεύεται από διεθνείς ειδικούς, δήλωσε σήμερα ένας από τους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροπλάνο.

“Υπάρχουν 282 σοροί στα βαγόνια. Δυστυχώς 16 θύματα δεν έχουν ακόμη βρεθεί“, δήλωσε ο Αλεξάντερ Μποροντάι, ο “πρωθυπουργός” της αυτοανακηρυχθείσας “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ”.

Οι σοροί των θυμάτων από χθες τοποθετήθηκαν σε ένα τρένο-ψυγείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από εκεί που κατέπεσε το αεροπλάνο.

Ο Μποροντάι απέκλεισε εξάλλου το ενδεχόμενο να επιτραπεί στο τρένο να αναχωρήσει από εκεί αν δεν συνοδεύεται από διεθνείς εκπροσώπους. “Θα επιτρέψουμε να αναχωρήσει το τρένο μόνον υπό διεθνή έλεγχο, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην αντίπαλη πλευρά”, δήλωσε αναφερόμενος στην ουκρανική κυβέρνηση, η οποία έχει εξαπολύσει μια “αντιτρομοκρατική επιχείρηση” κατά των δυνάμεων των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

“Το τρένο θα αναχωρήσει από το έδαφός μας μόνον αφού θα έχουμε μεταβιβάσει την ευθύνη γι’ αυτό σε διεθνείς ειδικούς”, σημείωσε, ενώ στην ερώτηση για το αν οι ειδικοί αυτοί θα πρέπει να συνοδεύσουν το τρένο καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής του, ο Μποροντάι απάντησε “απολύτως”.

Ο Μποροντάι σημείωσε επίσης ότι μια ομάδα περίπου δώδεκα Μαλαισιανών ερευνητών βρισκόταν καθοδόν για το Ντονέτσκ και κατηγόρησε το Κίεβο ότι κάνει ό,τι δύναται για να εμποδίσει την άφιξή τους στην περιοχή.

“Ελπίζουμε πραγματικά να έρθουν παρόλα αυτά οι ερευνητές”, κατέληξε ο Μποροντάι, την ώρα που οι αυτονομιστές που δηλώνουν ότι όπως πιστεύουν έχουν βρει τα “μαύρα κουτιά” του αεροπλάνου, σημειώνουν ότι θα τα παραδώσουν μόνον σε διεθνείς ερευνητές που θα μεταβούν στην περιοχή.

Παρά τις πληροφορίες ότι ορισμένα από τα πτώματα μπορεί να συλήθηκαν και ότι είχε αμεληθεί η φροντίδα τους καθώς κείτονταν από την περασμένη Πέμπτη κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, ο Πέτερ φαν Βλιτ, επικεφαλής μιας 3μελούς ομάδας Ολλανδών ειδικών στην αναγνώριση, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα σωστικά συνεργεία που τα περισυνέλεξαν.

“Έχω εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έγινε εδώ”, δήλωσε αφού επιθεώρησε την περιοχή και σημείωσε ότι “πιστεύω πως έκαναν καταπληκτική δουλειά”.


σχετικα αρθρα