Στον επιχειρηματία Γιο Μπγιούνγκ Εουν, ιδιοκτήτη του οχηματαγωγού πλοίου Sewol που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλιο ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στις 12 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή νότια της Σεούλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νότιας Κορέας το πτώμα του 73χρονου άντρα είχε εντοπιστεί σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης και οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ανήκει στον φυγόδικο επιχειρηματία μετά απο ανάλυση του DNA, καθώς και από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Ο Γιο καταζητούνταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, αμέλεια σε ναυτική τραγωδία και φοροδιαφυγή.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης πολλά μπουκάλια αλκοόλ, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσε εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή δολοφονία. Φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση η οποία θα καθορίσει και την ημερομηνία θανάτου, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Σουντσεόν, Γου Χουνγκ Χο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιο Μπγιούνγκ Εουν ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας που ελέγχει την ναυτιλιακή εταιρεία Chonghaejin Marine Co, πλοιοκτήτρια του Σιγουόλ, που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νότιας Κορέας με 476 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 325 μαθητές.

Από τους επιβαίνοντες 304 άνθρωποι πνίγηκαν , εκ των οποίων οι 250 ήταν μαθητές του ίδιου σχολείου, νότια της Σεούλ, που πήγαιναν σχολική εκδρομή. Η καταστροφή βύθισε σε πένθος η Νότια Κορέα και η αστυνομία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του πλοιοκτήτη λίγο μετά το ναυάγιο, αλλά αυτός είχε καταφέρει να διαφύγει. Οι αρχές τον είχαν επικηρύξει με 360.000 δολάρια για όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.