Οι εννέα πολίτες που δημιούργησαν τον νεοναζιστικόσταθμό “Ράδιο Αντίσταση” στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν με φυλάκιση στην πόλη Κομπλέντς της Γερμανίας.

Ο σταθμός μετέδιδε μέχρι πέρσι τον Νοέμβριο, καθώς διεκόπη η λειτουργία του, εν όψει της δίκης και η αυστηρότερη από τις καταδίκες είναι φυλάκιση 39 μηνών, ενώ ακόμα εννέα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, σε ποινές φυλάκισης, αλλά με αναστολή.

Η κατηγορία που αντιμετώπισαν οι καταδικασθέντες, σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία είναι "σύσταση συμμορίας" και η ηλικία των καταδικασθέντων κυμαίνεται από 20 έως 37 ετών.

Σε μία συναφή εξέλιξη, η γερμανική αστυνομία απελευθέρωσε 14 ακροδεξιούς που κρατούνταν από την Κυριακή επειδή ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με εννέα αλλοδαπούς νεαρούς Τούρκους και Ιταλούς στο Βίντερμπαχ στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Οι νεαροί είχαν προσωρινά βρει καταφύγιο μέσα σε ένα υπόστεγο κήπου το οποίο οι ακροδεξιοί πρόλαβαν να πυρπολήσουν.

Από την πλευρά της αστυνομίας, ανακοινώθηκε ότι "συλλέγονται στοιχεία γι' αυτήν την υπόθεση, έως ότου δε να συγκεντρωθούν δεν ήταν δυνατόν οι 14 να παραμένουν κρατούμενοι". Στην ανακοίνωση της αστυνομίας προστίθεται ότι "δεν διαπιστώθηκε η πρόθεση να τελεστεί ανθρωποκτονία εκ μέρους των προσωρινώς κρατούμενων".

Παράλληλα σήμερα το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου απαγόρευσε μία φιλοναζιστική οργάνωση, την "Ελεύθερες δυνάμεις του Τέλτοφ-Φλέμινγκ".

Ενώ έγιναν από την τοπική αστυνομία και "έρευνες κατ' οίκον των συλληφθέντων, ώστε να συγκεντρωθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία".

Αυτή είναι η έκτη νεοναζιστική οργάνωση που απαγορεύεται η δράση της στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, μετά από το 1995.