current views are: 1

22 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:57

Κροατία: Σφοδρή καταδίκη της κατάρριψης του Boeing

Οξύτατα καταδίκασε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία ο πρόεδρος της Κροατίας.

Δημοσίευση 10:57’
αρθρο-newpost

Οξύτατα καταδίκασε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία ο πρόεδρος της Κροατίας.

Οξύτατα καταδίκασε την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία ο πρόεδρος της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

“Για το φρικτό έγκλημα, στο οποίο σκοτώθηκαν 298 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, πρέπει να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για να να διαπιστωθούν τα ακριβή γεγονότα και οι συνθήκες πτώσης του αεροπλάνου” τόνισε ο Γιοσίποβιτς.

Ακόμη, εξέφρασε ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και επισήμανε ότι οι δράστες του εγκλήματος πρέπει να τιμωρηθούν.

«Αυτό το τρομερό γεγονός υποδεικνύει ότι είναι ανάγκη να γίνουν βήματα, ώστε να μειωθεί η ένταση στην ουκρανική σύγκρουση και να εδραιωθεί πάλι η ειρήνη και η σταθερότητα στη χώρα” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Κροατικής Βουλής, Γιόσιπ Λέκο, απέστειλε συλλυπητήριες επιστολές στους προέδρους των δύο Σωμάτων του Κοινοβουλίου της Μαλαισίας για το θάνατο των επιβατών και του πληρώματος του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, απέστειλε συλλυπητήριες επιστολές στους ομολόγους του της Μαλαισίας και της Ολλανδίας.


σχετικα αρθρα