Έκρηξη, τα αίτια της οποίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα, σημειώθηκε σήμερα στο μετρό της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας Μινσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας Ria Novosti, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, στο κέντρο της πόλης η οποία προκάλεσε το θάνατο 11 πολιτών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 100, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

"Δύο πτώματα βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του μετρό. Τα πρόσωπά τους ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες", δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας μετέφεραν τουλάχιστον 100 τραυματισμένους πολίτες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 17:55 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο BelTA.

Πυκνός μαύρος καπνός έβγαινε από την έξοδο του σταθμού του μετρό Οκτιάμπρσκαγια ενώ όσοι από τους επιβάτες δεν είχαν τραυματιστεί έβγαιναν με κατάμαυρα τα πρόσωπα και τα ρούχα τους.

Τα αίτια της έκρηξης καθώς και οι δράστες παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, πάντως η αστυνομία της Λευκορωσίας προσανατολίζεται στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε αστυνομική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ.

"Κατά τους ερευνητές είναι πιθανό η έκρηξη να είναι ενέργεια τρομοκρατών. Το είδος των τραυμάτων μας οδηγεί στην υπόθεση αυτή" ανέφερε η πηγή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο σταθμό του μετρό Οκτάμπρσκαγια ξεπερνούν τους 100 και δείχνει εικόνες από το σημείο της έκρηξης όπου φαίνονται πέντε πτώματα σκεπασμένα, δεκάδες ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματίες, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πανικόβλητοι επιβάτες του μετρό.