current views are: 1

23 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:37

Πιλάι: Κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου

Τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Γάζα ζήτησε η Ναβί Πιλάι.

Δημοσίευση 10:37’
αρθρο-newpost

Τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Γάζα ζήτησε η Ναβί Πιλάι.

Τη διεξαγωγή έρευνας για εγκλήματα πολέμου που ενδεχομένως έχει διαπράξει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ναβί Πιλάι.

Παράλληλα, κατήγγειλε ταυτόχρονα τις επιθέσεις με ρουκέτες και όλμους που πραγματοποιεί η Χαμάς αδιακρίτως εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές αμάχων.

Η Πιλάι τόνισε ότι υπάρχει “ισχυρή πιθανότητα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο να έχει παραβιαστεί, κατά τρόπο που ενδεχομένως συνιστά εγκλήματα πολέμου”, επικαλούμενη περιστατικά καταστροφών σπιτιών και αμάχων που σκοτώθηκαν, μεταξύ τους πολλά παιδιά.

Επεσήμανε ακόμη πως για “μια ακόμη φορά, οι αρχές της διάκρισης και της πρόληψης δεν γίνονται σεβαστές κατά τις επιθέσεις που πραγματοποιούν αδιακρίτως η Χαμάς και άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις” εναντίον κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ.

“Ένα σχέδιο απόφασης έχει υποβληθεί. Το κείμενο που θα τεθεί προς έγκριση καταδικάζει “κατάφωρα τις γενικευμένες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από τις 13 Ιουνίου στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, κυρίως τη στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα”, είπε.


σχετικα αρθρα