Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Ρωσίας κατήγγειλε «τις σημαντικές παραβάσεις των υγειονομικών κανονισμών» σε πολλά ρωσικά παραρτήματα της πρώτης σε μέγεθος διατροφικής αλυσίδας της εταιρείας Nestle παραβάσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν «μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις».

«Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 2008-2010 απέδειξαν σημαντικές παραβιάσεις σε παραρτήματα του ομίλου Nestle», τόνισε ο επικεφαλής της επιτροπής Γκενάντι Ανίστσενκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρία-Νόβαστι.

«Η μη τήρηση των υγειονομικών κανόνων στην επιχείρηση Nestle ενδέχεται να προκαλέσει την διάδοση λοιμωδών ασθενειών και μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις», τόνισε ο ίδιος.

Η υπηρεσία τονίζει πως κατά τον έλεγχο σε μία επιχείρηση στο Περμ, «κατέδειξε την μη τήρηση των συνθηκών αποθήκευσης των βασικών πρώτων υλών».

 

Ενώ σε άλλη επιχείρηση στο Μπαρνάουλ , η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών της Ρωσία,έκρινε πως η ποιότητα του νερού δεν ανταποκρίνεται στους κανονισμούς υγειονομικής ασφάλειας.

Ο Ανίστσενκο δεν προσδιόρισε ποια μέτρα ελήφθησαν μετά τις διαπιστώσεις αυτές, ενώ από την πλευρά της η Nestle τόνισε πως πληρούνται «στην πλειονότητά τους οι απαιτήσεις που έχει θέσει η ρωσική υπηρεσία» και εκφράζει την πεποίθηση πως τα προϊόντα που διατίθενται στη χώρα αυτή δεν αποτελούν κανέναν κίνδυνο για τους καταναλωτές.