current views are: 1

24 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση08:34

Ιράκ: 60 νεκροί σε επίθεση εναντίον αυτοκινητοπομπής

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή.

Δημοσίευση 08:34’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σε αυτοκινητοπομπή.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, 51 κρατούμενοι και εννέα αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ, όταν αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας στην οποία επέβαιναν δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και ιατρικές πηγές.

Το λεωφορείο που μετέφερε κρατούμενους από φυλακή της στρατιωτικής βάσης της πόλης Τάτζι, 25 χλμ. βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας, στη Βαγδάτη επλήγη από βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου και από πυρά ενόπλων, ανακοίνωσαν οι πηγές.

Επίσης καμικάζι και ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν στην αυτοκινητοπομπή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σφοδρές μάχες με τις δυνάμεις ασφάλειας στις οποίες τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Τουλάχιστον 60 άνθρωποι, κρατούμενοι και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, η οποία συνοδεύτηκε από εκρήξεις βομβιστικών μηχανισμών και πυροβολισμούς”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στόχος της επίθεσης ήταν αυτοκινητοπομπή της αστυνομίας που συνόδευε λεωφορείο το οποίο μετέφερε περίπου 60 κρατούμενους, εκ των οποίων αρκετοί κρατούνταν για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 51 κρατούμενοι σκοτώθηκαν. Δεν έχει γίνει σαφές κάτω από ποιες συνθήκες έχασαν τη ζωή τους, ενώ 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί, πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι σε μια κοινή προσπάθεια για να υπάρξει διεθνής κινητοποίηση κατά της προέλασης των ανταρτών που άρχισε στις 9 Ιουνίου υπό τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.


σχετικα αρθρα