Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη Γάζα θα εκταμιεύσει η γαλλική κυβέρνηση.

Αυτό΄ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αφού υποδέχθηκε στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων στο προεδρικό μέγαρο.

Από αυτά τα 11 εκατ. ευρώ τα οκτώ θα διατεθούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία είναι εγκατεστημένη στη Δυτική Όχθη, και τα υπόλοιπα τρία στα Ηνωμένα Έθνη και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας.

Εκτός αυτού του ποσού, το οποίο προορίζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης» στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι δημιουργείται ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα επιτρέψει την συγκέντρωση και την αξιοποίηση από κοινού των μέσων των συλλογικοτήτων οι οποίες κινητοποιούνται για να παρέχουν βοήθεια.

«Αυτή η κατεπείγουσα βοήθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της απαρασάλευτης δέσμευσης της Γαλλίας στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αρχής», ανέφερε η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολάντ έχει επικριθεί έντονα από μέρος της γαλλικής αριστεράς, η οποία θεωρεί πως με τις δηλώσεις του όταν άρχιζαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Ισραήλ