Τέσσερις χώρες, το Μάλι, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία, συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Air Algerie που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν πάνω από το Γκάο. 

"Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη" στο αεροπλάνο "δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της (στρατιωτικής) επιχείρησης Serval", δήλωσε πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna), ο οποίος εδρεύει στο Ντακάρ.

"Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη" στο αεροπλάνο "δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της (στρατιωτικής) επιχείρησης Serval", δήλωσε η πηγή αυτή του Asecna, ο οποίος εδρεύει στο Ντακάρ.

"Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί", διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Όταν ρωτήθηκε για το πού ενδεχομένως κατέπεσε το αεροπλάνο η πηγή της υπηρεσίας δεν θέλησε να αναφέρει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

"Ακόμη αναλύουμε τα τεχνικά στοιχεία μέσω των σχεδίων πτήσης, των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ πιλότων και ελεγκτών, μέσω των δεδομένων από τις οθόνες των ραντάρ", είπε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε το αεροπλάνο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. "Είναι πιθανό. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι πάντα επικίνδυνα για τα αεροπλάνα. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή", σημείωσε.