Στα χέρια ουκρανών ανταρτών έχει πέσει ένας Βρετανός δημοσιογράφος, που εργαζόταν για λογαριασμό του δημόσιου ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου που μεταδίδει το πρόγραμμά του στην αγγλική γλώσσα, Russia Today (RT). 

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Γκρέιαμ Φίλιπς, που συνεργαζόταν με το RT, κρατείται όμηρος από τις ουκρανικές δυνάμεις που ίσως τον έχουν μεταφέρει στο Κίεβο ή στη δυτική Ουκρανία, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ένας δημοσιογράφους που είχε συλληφθεί μαζί του. 

Ο Βαντίμ Αξιόνοφ, ένας εικονολήπτης του Anna- News, ενός πρακτορείου ειδήσεων που εδρεύει στην Αμπχαζία, είπε στο RT ότι εκείνος και ο Φίλιπς συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να καλύψουν τις μάχες γύρω από τις αεροδρόμιο του Ντονέτσκ. Ο ίδιος περιέγραψε ότι τον χτύπησαν και νομίζει ότι έχουν ξυλοκοπήσει και τον Φίλιπς. 

«Άκουσα τον Γκρέιαμ να ουρλιάζει και εγώ επίσης φώναζα, ήταν τρομακτικό» περιέγραψε. 

Ο Αξιόνοφ διευκρίνισε ότι εκείνον τον εγκατέλειψαν σε ένα φυλάκιο ελέγχου, όμως πιστεύει ότι τον Φίλιπς τον οδήγησαν σε μια περιοχή που ελέγχουν οι ουκρανικές αρχές. «Τους άκουσα να λένε στον Γκρέιαμ ότι θα τον οδηγήσουν στη δυτική Ουκρανία ή το Κίεβο» είπε ο Αξιόνοφ.