Μυστήριο επικρατεί με την συντριβή της πτήσης AH5017 της Air Algerie, με τα σενάρια να φουντώνουν. Άλλοι λένε για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, άλλοι κάνουν λόγο για κακοκαιρία ωστόσο επίσημα δεν έχει δοθεί ακόμη κάποια εξήγηση για το τί μπορεί να οδήγησε στην πτώση του αεροσκάφους και στον θάνατο 116 ανθρώπων.

Στο αεροσκάφος της Air Algerie επέβαιναν τουλάχιστον 110 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα και συνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση από το Ουαγκαντούγκου, της Μπουρκίνα Φάσο προς το Αλγέρι. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, από τους επιβάτες 51 ήταν Γάλλοι, ένας από το Μάλι, δύο από το Βέλγιο, δύο από το Λουξεμβούργο, πέντε από το Καμερούν, τέσσερις από τη Γερμανία, ένας από τη Νιγηρία, οκτώ από τον Λίβανο, ένας από την Αίγυπτο, ένας από την Ουκρανία, ένας από την Ελβετία, επτά από την Αλγερία και 26 από την Μπουρκίνα Φάσο. Και τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν ισπανοί υπήκοοι. 

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μάλι κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο και στην περιοχή μεταβαίνει  γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα «για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών». 

Όπως επίσης ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει «στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων την αλληλεγγύη του».