«Θα κάνουμε τα πάντα» για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των παγκόσμιων αερομεταφορών, ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ύστερα από την «μαύρη εβδομάδα» για τη βιομηχανία με τουλάχιστον 460 νεκρούς σε τρία διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Τόνι Τάιλερ, τόνισε: «Με τρεις τραγωδίες που σημειώθηκαν τόσο σύντομα η μία μετά την άλλη, ο κόσμος εύλογα θα αναρωτιέται για την ασφάλεια των αερομεταφορών» και πρόσθεσε:

«Ο μεγαλύτερος σεβασμός εκ μέρους μας προς τη μνήμη των θυμάτων είναι να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο της αναζήτησης των αιτίων (των δυστυχημάτων) και να λάβουμε μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Και παρά τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών, οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς».

Ο Τάιλερ είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων φέτος ξεπέρασε ήδη τους 210 θανάτους που καταγράφηκαν τον περασμένο χρόνο.

«Ακόμη κι έτσι όμως, μία από τις ασφαλέστερες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο. Το να προφυλάσσουμε τους πελάτες μας από κάθε κακό μεταφέροντάς τους ανά τον κόσμο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την αποστολή της βιομηχανίας των αερομεταφορών», τόνισε ο Τάιλερ.

Η IATA εκπροσωπεί 240 αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή είναι υπεύθυνη για το 84% των συνολικών αερομεταφορών.