Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο το περιοδικό «Time» αποτυπώνει την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος οδήγησε στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, σκοτώντας 298 ανθρώπους.

Σε ένα κατακόκκινο εξώφυλλο απεικονίζεται ο ρώσος πρόεδρος να περπατά με ύφος βλοσυρό και η σκιά του να σχηματίζει ένα Boeing.

Με τίτλο «Ψυχρός πόλεμος ΙΙ» ο αρθρογράφος Σάιμον Σούστερ αναλύει τα όσα έχουν διαδραματιστεί και επιρρίπτει ευθύνες στον ρώσο πρόεδρο. 

«Το σκηνικό ήταν ήδη αρκετά αποκρουστικό. Ωστόσο, σε έναν κόσμο γεμάτο απειλές αυτό που συνέβη ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικό: Κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία, εκατοντάδες σοροί κείτονται σαπίζοντας, ενώ ρωσόφιλοι αυτονομιστές, ορισμένοι από αυτούς μεθυσμένοι, υψώνουν τα όπλα τους για να κρατήσουν μακριά τους παρατηρητές της ΕΕ.

Ένα σκάφος της Malaysia με 298 ψυχές ανατινάχθηκε στον αέρα, προφανώς από αυτονομιστές, ενώ οι νεκροί έπεφταν από τον ουρανό σε μια φρικτή καταιγίδα. Μια φωνή και μόνο θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν απλά κούνησε το δάχτυλο προς την ουκρανική κυβέρνηση και κατ΄ επέκταση στους δυτικούς συμμάχους της…».