Η συντριβή του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να αποδειχτεί καταλυτική ώστε να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία έγραψε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Daily News.

Στο άρθρο του, ο βρετανός πρωθυπουργός γράφει ότι η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει ένα κυρίαρχο κράτος, να παραβιάσει την εδαφική του ακεραιότητα και να εξοπλίσει και εκπαιδεύσει κακοποιούς παραστρατιωτικούς επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα πλήρωσε το τίμημα.

Από την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ο Κάμερον ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ζητώντας από την ΕΕ να απαγορεύσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μόσχα.

"Ένα οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία θα έχει κάποιες επιπτώσεις και στις δικές μας οικονομίες. Αλλά η μοναδική γλώσσα που μπορεί να καταλάβει η Ρωσία είναι τα αυστηρά οικονομικά μέτρα", έγραψε ο Κάμερον.

"Ήρθε η στιγμή να κάνουμε αισθητή την εξουσία, την επιρροή μας και τα μέσα (που διαθέτουμε). Μαζί με την Αμερική, η Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εναντιωθεί στη Ρωσία και να δώσει τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία προτού χαθούν και άλλες αθώες ζωές", καταλήγει ο Κάμερον.