Σερβία: Οι πλημμύρες επηρέασαν σημαντικά τα ταξίδια των κατοίκων

Σερβία: Οι πλημμύρες επηρέασαν σημαντικά τα ταξίδια των κατοίκων
Photo: ΠΗΓΗ: metro.co.uk

Περίπου 5% λιγότεροι Σέρβοι τουρίστες θα πραγματοποιήσουν φέτος ταξίδια στο εξωτερικό μέσω των ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ κατά 15-20% αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται τη Σερβία, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Σερβίας, Αλεξάνταρ Σένισιτς.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δείχνουν ότι ο αριθμός των ξένων τουριστών θα είναι υψηλότερος κατά 15-20%, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μία αύξηση στην εισροή συναλλάγματος, δήλωσε ο κ.Σένισιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Tanjug.

Όσον αφορά στους Σέρβους τουρίστες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω τουριστικών γραφείων η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Τα προκαταρκτικά στοιχεία είχαν δείξει ότι ο αριθμός τους θα ήταν αυξημένος φέτος έναντι του 2013, καθώς οι έγκαιρες κρατήσεις (early bookings) είχαν καταγράψει μία αύξηση της τάξης του 15-20%.

Δυστυχώς σημειώθηκαν οι πλημμύρες και οι φυσικές καταστροφές και μειώθηκε σημαντικά η ζήτηση, ενώ προκλήθηκε και ένας μεγάλος αριθμός ακυρώσεων ταξιδιών, σημείωσε ο κ.Σένισιτς, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη παράγοντας που επηρέασε αρνητικά την τουριστική κίνηση των Σέρβων ήταν οι εξαγγελθείσες απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο