Στενή συνεργασία Γαλλίας και Μαλί συμφώνησαν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο ομόλογός του Ιμπραχίμ Αμπουμπακάρ Κεϊτά, ώστε να διαφωτιστούν οι συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου της Air Algérie.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία για να βρεθεί η αλήθεια για την τραγωδία της πτήσης AH5017, να διευκολυνθεί η έρευνα και να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των σορών των θυμάτων», σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον ομόλογό του από το Μαλί για τη συνεργασία «της χώρας του» όσον αφορά την «ασφάλεια της περιοχής που εντοπίστηκαν» τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο της Air Algérie, ένα McDonnel Douglas MD83, συνετρίβη χθες, Πέμπτη, το πρωί με 118 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του αεροδρομίου του Ουαγκαντούγκου, οι επιβαίνοντες ήταν 116.