Στα 1.100 κρούσματα και στους 660 θανάτους ανέρχεται ο απολογισμός της επιδημίας του αιμορραγικού πυρετού στη Δυτική Αφρική που σε μεγάλο μέρος οφείλεται στον ιό Έμπολα.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), οι 28 θάνατοι καταγράφηκαν μεταξύ της 18ης και της 20ής Ιουλίου, σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής.

«Ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες του στο πεδίο εξακολουθούν να εργάζονται πολύ σκληρά με τις τοπικές αρχές για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωση της ασθένειας και για να περιθάλψουν τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από την επιδημία», δήλωσε ο Πολ Γκάργουντ εκπρόσωπος του οργανισμού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ, με ημερομηνία 20 Ιουλίου, «έχουν καταγραφεί 660 θάνατοι και έχουν καταγραφεί 1.093 κρούσματα».

Μεταξύ της 18ης και της 20ής Ιουλίου υπήρξαν 45 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 28 θανατηφόρα —4 στη Γουινέα, 11 στη Λιβερία και 13 στη Σιέρα Λεόνε—, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.

Μέχρι στιγμής ο ΠΟΥ έχει στείλει 125 ανθρώπους σε τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που πλήττονται από την επιδημία η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου.