current views are: 2

25 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:47

Τριήμερο πένθος στην Αλγερία για την τραγωδία – 54 οι Γάλλοι

Στο αεροπλάνο της Air Algérie που έπεσε χθες Πέμπτη στο βόρειο Μαλί με 118 επιβαίνοντες υπήρχαν 54 Γάλλοι, δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς.

Δημοσίευση 14:47’
αρθρο-newpost

Στο αεροπλάνο της Air Algérie που έπεσε χθες Πέμπτη στο βόρειο Μαλί με 118 επιβαίνοντες υπήρχαν 54 Γάλλοι, δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς.

Στο αεροπλάνο της Air Algérie που έπεσε χθες Πέμπτη στο βόρειο Μαλί με 118 επιβαίνοντες υπήρχαν 54 Γάλλοι, περιλαμβανομένων κάποιων με διπλή υπηκοότητα, οι οποίοι ανήκαν σε 21 οικογένειες, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί αύριο Σάββατο το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών τις οικογένειες των Γάλλων θυμάτων, πρόσθεσε ο Φαμπιούς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξάλλου η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Φλερ Πελερέν, που βρίσκεται στο Ουαγκαντούγκου, σημείωσε ότι στην πτήση AH5017 δεν επέβαινε «κανένα ύποπτο πρόσωπο».

«Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξάγονται από τις αρχές της Μπουρκίνα Φάσο και εξ όσων γνωρίζουμε από τη γαλλική πλευρά, δεν υπάρχουν ύποπτοι μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Όμως, για να είμαστε βέβαιοι, πρέπει να περιμένουμε έως ότου μπορεί να διεξαχθεί έρευνα επί τόπου», πρόσθεσε η Πελερέν έπειτα από μια συνάντησή της με την ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης που συστάθηκε από τη Μπουρκίνα Φάσο.

Συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό της χώρας Λικ Αντόλφ Τιαό, η γαλλίδα υπουργός συναντήθηκε στο αεροδρόμιο της Ουαγκαντούγκου με τις οικογένειες των 23 υπηκόων της Μπουρκίνα Φάσο που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Στόχος είναι να τους πούμε «όσα γνωρίζουμε σε αυτό το στάδιο της έρευνας», επεσήμανε η ίδια.

«Λυπάμαι βαθιά που σας ανακοινώνω ότι το αεροπλάνο συνετρίβη και έγινε χίλια κομμάτια», δήλωσε από την πλευρά του ο Τιαό.

Τριήμερο πένθος στην Αλγερία

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

«Μετά το δυστύχημα με το ισπανικό αεροπλάνο που είχε ναυλωθεί από την Air Algérie και πραγματοποιούσε την πτήση AH5017 από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι που σημειώθηκε χθες» ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα «αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος από την Παρασκευή», αναφέρει μια ανακοίνωση της προεδρίας.

Έξι Αλγερινοί επέβαιναν στο αεροπλάνο αυτό.

Όπως διαβεβαίωσε ο αλγερινός υπουργός Μεταφορών Άμαρ Γουλ το ισπανικό πλήρωμα του McDonnel Douglas MD83 είχε ήδη πραγματοποιήσει πέντε δρομολόγια από το Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι.

«Το αεροπλάνο αυτό είχε ήδη κάνει πέντε φορές την πτήση αυτή, με το ίδιο πλήρωμα», δήλωσε ο Γουλ από το αεροδρόμιο του Αλγερίου.


σχετικα αρθρα