current views are: 1

25 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:55

Ξεκληρίστηκαν οικογένειες στην αεροπορική τραγωδία της Air Algerie (Βίντεο και φωτό)

Τέλος δεν έχει η τραγωδία με το αεροπλάνο της Air Algerie, που συνετρίβη χθες στο Μάλι. 

Δημοσίευση 14:55’
αρθρο-newpost

Τέλος δεν έχει η τραγωδία με το αεροπλάνο της Air Algerie, που συνετρίβη χθες στο Μάλι. 

Τέλος δεν έχει η τραγωδία με το αεροπλάνο της Air Algerie, που συνετρίβη χθες στο Μάλι, καθώς σε αυτή ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις γαλλικές αρχές, στο αεροσκάφος επέβαιναν δέκα Γάλλοι από την ίδια οικογένεια, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο. 

«Πρόκειται για ένα τρομακτικό νέο. Αφανίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Πρόκειται για μία τραγωδία», δήλωσε ο Πατρίς Ντινάν, ο δήμαρχος της Ζεξ,όπου κατοικούσαν ο Ερίκ και η Εστέλ Ρενό, ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 40 ετών, που είχε ενεργό ρόλο στην αθλητική ζωή της κοινότητας. Τα 10 μέλη της οικογένειας κατοικούσαν όλοι τους στην ανατολική Γαλλία, στο Λορέτ, τη Λιόν, το Ζεξ και το Σαμπερί, ανέφεραν συγγενείς και Γάλλοι εκλεγμένοι.

Συνολικά τα 54 θύματα από τη Γαλλία ανήκαν σε 21 διαφορετικές οικογένειες. Τα επτά μέλη της οικογένειας Ουεντραόγκο, Γάλλων με καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο που κατοικούσαν στη Νάντη (δυτικά), σκοτώθηκαν σε αυτήν την τραγωδία.

Ένας φαρμακοποιός από το Γκερέ (κεντρικά), ο Μπερτράν Ζινέστ, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, όπως επίσης και ένα ζευγάρι από το Μενέ (κεντρικά) και τα δύο του παιδιά βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Τρεις οικογένειες από το Λίβανο επίσης ξεκληρίστηκαν ενώ επέστρεφαν στην χώρα για να εορτάσουν το Έιντ αλ Φιτρ, στο τέλος του Ραμαζανιού.

Φρίκη από τις εικόνες της συντριβής

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον τόπο συντριβής της πτήσης MH5017. Τα συντρίμμια του MD83 εντοπίστηκαν από γαλλικό κατασκοπευτικό και τις εικόνες μετέδωσε το κανάλι France 2. Στα πλάνα φαίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που έχουν διασκορπιστεί παντού, καθώς και τα νεκρά σώματα των επιβάτων. 

«Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό που συνέβη”, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι δεν υπάρχει κανένας επιζών από τη συντριβή του αεροσκάφους και ότι περισυνελέγη το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά».

54 οι γάλλοι υπήκοοι – «Δεν επέβαιναν ύποπτα πρόσωπα»

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, στο αεροπλάνο επέβαιναν 118, εκ των οποίων οι 54 ήταν γάλλοι υπήκοοι, συμπεριλαμβανομένων κάποιων με διπλή υπηκοότητα. 

Επίσης, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Φλερ Πελερέν, που βρίσκεται στο Ουαγκαντούγκου, σημείωσε ότι στην πτήση AH5017 δεν επέβαινε «κανένα ύποπτο πρόσωπο».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα κήρυξε σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Η κακοκαιρία ευθύνεται για τη συντριβή

Με αρκετά σενάρια να παραμένουν ακόμη ανοιχτά, ερευνητές στη Γαλλία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος των Αλγερινών Αερογραμμών συνετρίβη όταν κατέπεσε στο έδαφος.

Ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κουβιγέ ανακοίνωσε ότι το Παρίσι απορρίπτει «εξ αρχής την πιθανότητα να ερρίφθησαν πυρά από το έδαφος, θεωρώντας την εξαιρετικά απίθανη, αν όχι αδύνατη» ως αιτία της συντριβής του αεροσκάφους στο Μαλί.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Κουβιγέ, ιδιαίτερα προσεκτικός, υπενθύμισε ότι στην περιοχή επικρατούσαν «εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες. Αυτή ήταν η βασική αιτία; υπήρχε τεχνικό πρόβλημα; ή ένας συνδυασμός τέτοιου είδους παραγόντων; αυτό μένει να διαπιστωθεί», τόνισε.

«Πιστεύουμε ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες αλλά καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλειστεί επί του παρόντος, καθώς δεν έχουν βγει όλα τα πορίσματα της έρευνας», είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ.


σχετικα αρθρα