Κύκλους πάνω από το Τελ Αβίβ αναγκάστηκε να κάνει σήμερα ένα αεροσκάφος της Air Canada, περιμένοντας τη στιγμή που το αεροδρόμιο του Ισραήλ, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο ρουκετών, θα είναι ασφαλές, ανέφερε σήμερα μία εκπρόσωπος τύπου του αερομεταφορέα.

«Οκτώ χιλιόμετρα πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί, οι πιλότοι της πτήσης ΑC84 που είχε απογειωθεί από το Τορόντο έλαβαν την εντολή από τον πύργο ελέγχου του Ισραήλ να θέσουν το αεροσκάφος σε τροχιά αναμονής» δηλαδή να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη αυτή του Ισραήλ και τη Μεσόγειο, δήλωσε αυτή η εκπρόσωπος, η Ιζαμπέλ Αρτούρ.

Αυτό το μέτρο είχε ως στόχο το αεροσκάφος «να περιμένει ωσότου οι συνθήκες στον εναέριο χώρο να κριθούν ασφαλείς για την προσγείωση» επισήμανε η ίδια, η οποία διευκρίνισε πως υπήρξε μια καθυστέρηση μόνον 10 λεπτών.

«Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς», διαβεβαίωσε η Ισαμπέλ Αρτούρ.