current views are: 2

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση09:12

Άμποτ: Σοροί παραμένουν στο σημείο συντριβής του Boeing

Κάποιες σοροί παραμένουν στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing 777 των Malaysia Airlines, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Δημοσίευση 09:12’
αρθρο-newpost

Κάποιες σοροί παραμένουν στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing 777 των Malaysia Airlines, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

Κάποιες σοροί παραμένουν στο σημείο όπου συνετρίβη πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα το Boeing 777 των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.

«Κατά τα φαινόμενα, υπάρχουν σοροί που δεν έχουν περισυλλεγεί στο σημείο. Και είναι η παρουσία των σορών αυτών που καθιστά πιο σημαντική από ποτέ την ανάπτυξη μιας διεθνούς αποστολής στην περιοχή», ανέφερε ο Άμποτ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εμπλοκή της χώρας του στην περιοχή είναι αποκλειστικά ανθρωπιστική.

«Πρόκειται, και το υπογραμμίζω, για μια ανθρωπιστική αποστολή. Άλλοι μπορούν να εμπλακούν, αν το επιθυμούν, στην πολιτική στην κεντρική Ευρώπη, στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τους νεκρούς μας και να τους επαναπατρίσουμε», πρόσθεσε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Άμποτ σημείωσε ότι όσο περισσότερος χρόνος περνά τόσο περισσότερο κινδυνεύουν να αποσυντεθούν οι σοροί και να αλλοιωθούν, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο της συλλογής των σορών θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι η Αυστραλία θα στείλει 190 αστυνομικούς και κάποια μέλη των δυνάμεων ασφαλείας για να συμμετάσχουν στη διεθνή αποστολή, προκειμένου να διατηρηθεί ανέπαφο το σημείο της συντριβής και να διασφαλίσει ότι θα συλλεχθούν όλες οι σοροί.


σχετικα αρθρα