current views are: 1

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση10:19

Σε αυτούς επιβλήθηκαν κυρώσεις για την κρίση στην Ουκρανία

Κυρώσεις σε 15 πρόσωπα και 18 οντοτήτων  επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσίευση 10:19’
αρθρο-newpost

Κυρώσεις σε 15 πρόσωπα και 18 οντοτήτων  επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κυρώσεις σε 15 πρόσωπα και 18 οντοτήτων  επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ των προσώπων αυτών είναι ο Μιχαήλ Φράντκοφ, διευθυντής της Υπηρεσίας Ξένων Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB), αλλά και πολλά μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Στη λίστα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε αναφέρεται ότι εναντίον των φυσικών προσώπων επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ και εναντίον των νομικών προσώπων πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τα πρόσωπα και εννέα από τους οργανισμούς κατηγορούνται ότι υπονόμευσαν την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι αυτές που κρατικοποιήθηκαν από τις αρχές της Κριμαίας μετά την προσάρτηση της χερσονήσου στη Ρωσία τον Μάρτιο.  

Στον κατάλογο με τις κυρώσεις περιλαμβάνονται και έξι επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας. Πλέον η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις εναντίον 87 προσώπων και 20 οντοτήτων σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

 


σχετικα αρθρα